MRF Turinio bankas MRF Turinio bankas
Prisijungti
Pagrindinis
Žiūrėti visus Video Audio Tekstas
Žiūrėti visus Video Audio Tekstas
Žiūrėti visus Video Audio Tekstas
Žiūrėti visus Video Audio Tekstas
Žiūrėti visus Video Audio Tekstas
Žiūrėti visus Video Audio Tekstas
Žiūrėti visus Video Audio Tekstas
Žiūrėti visus Video Audio Tekstas
Žiūrėti visus Video Audio Tekstas
Privatumo politika DUK
Šviečiamoji žurnalistika • 2025.07.16 11:13

Mokslo langai

Pūkas
Pūkas

Turinį įkėlė

Mokslo langai
Your browser does not support the audio element.

Kauno technologijos universiteto Maisto instituto Juslinės analizės laboratorijos vyriausioji mokslo darbuotoja Gitana Alenčikienė kalba apie juslinį maisto produktų vertinimą. 

Kokiais kriterijais remiantis galima nustatyti maisto produktų skonį? Ar tikrai druskos ir cukraus skonis skirtingas? Ar neatsitinka taip, kad į laboratoriją patenka geresnės kokybės produktai, kurie skiriasi nuo prekybos centruose esančių? Ar teisingas teiginys, kad kuo produktas geriau įvertinamas, tuo didesnė jo kaina? Kurių E priedų reikėtų vengti, kokie labiausiai kenkia sveikatai? Ar produktai, kurių sudėtyje yra natrio glutomato, pagal skonį vertinami geriau už tuos, kuriuose nėra jo? –  apie visa tai radijo laidoje „Mokslo langai“.

Autorius: Audra Povilaitytė

Turinio šaltinis

Kopijuoti, platinti ar skelbti šį turinį be autoriaus raštiško sutikimo draudžiama

Panašūs įrašai

2025-09-05

Jubiliejus – su ąžuoliuko sodinimu ir vakarojimu tarp gėlių

Jubiliejus – su ąžuoliuko sodinimu ir vakarojimu tarp gėlių
2025-09-04

Obsesinis kompulsinis sutrikimas: nepražiūrėkite vaikų

Obsesinis kompulsinis sutrikimas: nepražiūrėkite vaikų
2025-09-04

Negalia sovietmetyje: lemiamą vaidmenį išsivaduojant suvaidino sportas

Negalia sovietmetyje: lemiamą vaidmenį išsivaduojant suvaidino sportas
2025-09-02

Mokslo langai

Mokslo langai
2025-09-02

Mokslo langai

Mokslo langai
Dalintis straipsniu
Mokslo langai