Mokslo langai
Pūkas
Turinį įkėlė
Kauno technologijos universiteto Maisto instituto Juslinės analizės laboratorijos vyriausioji mokslo darbuotoja Gitana Alenčikienė kalba apie juslinį maisto produktų vertinimą.
Kokiais kriterijais remiantis galima nustatyti maisto produktų skonį? Ar tikrai druskos ir cukraus skonis skirtingas? Ar neatsitinka taip, kad į laboratoriją patenka geresnės kokybės produktai, kurie skiriasi nuo prekybos centruose esančių? Ar teisingas teiginys, kad kuo produktas geriau įvertinamas, tuo didesnė jo kaina? Kurių E priedų reikėtų vengti, kokie labiausiai kenkia sveikatai? Ar produktai, kurių sudėtyje yra natrio glutomato, pagal skonį vertinami geriau už tuos, kuriuose nėra jo? – apie visa tai radijo laidoje „Mokslo langai“.
Autorius: Audra Povilaitytė
Kopijuoti, platinti ar skelbti šį turinį be autoriaus raštiško sutikimo draudžiama